Nästa dock-och nalleresa - ingen resa planerad, men det är inte glömt............

Om du är intresserad av att delta lämna gärna en intresseanmälan så för du fortlöpande information.

 

Läs programmet fr 2014 som är lite med detaljerat. Vi följer ungefär samma upplägg som under 2014 men det blir en del nya hotell och restauranger, vi kommer att få se PRODUKTIONEN hos Steiff och det är inte många som släpps in där, vi kommer troligen att besöka Kösen i Bad Kösen och det blir fri tid i charmiga Bamberg, en av ärldsarvsstäderna med mycket att se och mysiga butiker. FÖRUTSÄTTNINGEN att resan ska bli av - vi måste bli 30 personer ca pga priser på hotell, att de numera krävs 2 chaufförer mm. VÄLKOMMEN DU OCKSÅ! Detta är en mycket omtyckt och ovanlig resa!

 

                                                                                 

  Dock-och Nalleresa den 7 - 13 september 2014

 

Margarethas Dockskåp har under många år arrangerat längre och kortare resor till bla Tyskland, Holland, Danmark, England och USA, men den resa som hela tiden återkommer och ständigt efterfrågas är DOCK- och NALLERESAN längs Leksaksvägen i Tyskland.

Under denna veckolånga resa besöker vi välkända tillverkare som välvilligt visar oss sina verkstäder och sin tillverkning, muséer med fantastiska samlingar, fabriksbutiker som erbjuder oss bra priser, även på specialprodukter, vi bor bra på bra hotell och äter gott på charmiga tyska värdshus och restauranger.

Söndagen den 7 september

  Avresa från Malmö, samling vid statyn av Frans Suell, N Vallgatan  kl 05.45.

Första dagen är alltid en resedag: Vi åker över den storslagna Öresundsbron och får se en del av den danska övärlden innan vi når färjan i Gedser. Ombord äter vi en god brunch och det finns även tid över för lite shopping innan vi når Rostock. Vi fortsätter färden genom Tyskland till vårt hotell i Sonneberg, där vi bor i 2 nätter. Vi stannar för lunch i Fläming och gör också en extra paus för att sträcka på benen. På bussen får vi tid att lära känna varandra, höra mer om veckans äventyr, se dock/nallefilmer och höra Tommy, vår duktige chaufför, berätta om tysk historia, flora och fauna.

Väl framkomna installerar vi oss på stiliga hotell Schlossberg i Sonneberg och äter en gemensam middag.

Måndagen den 8 september

Efter en stadig frukost börjar vi morgonen på SCHILDKRÖT i Rauenstein för att se tillverkningen av de berömda sköldpaddsdockorna, men också se tillverkningen av mjukdjur och dockkläder. Vi kommer in i en gammal välkänd byggnad där arbetet fortlöper på samma sätt som det gjort i decennier.

Innan vi lämnar hinner vi också med en runda i fabriksbutiken, där det ofta finns en hel del till fördelaktiga priser.

Vid 12-tiden äter vi lunch på Schildkröts eget värdshus - Zum Ritter von Schaumberg.

Efter lunch besöker vi ZWERGNASE i Schalkau och går igenom deras tillverkningslokaler och utställningsrum. Vi får också ett kort föredrag om verksamheten och om vi har tur finns konstnärinnan i egen hög person på plats.

Vi återvändertill Sonneberg och hinner med  RAINER MARTINs butik med världens största nalle. Butiken är full från golv till tak med nallar och ev hinner vi också få se lite av tillverkningen.

                                                                                                                                                                             Framåt kvällen besöker vi JOHANNA HAIDA  som har ett helt varuhus med mohair, peruker, böcker, skor, tyger, reservdelar mm - det mesta för den som samlar eller själv tillverkar dockor och nallar. I anknytning till varuhuset finns också en liten restaurant - Kesselhaus - och där intar vi kvällens måltid innan vi återvänder till hotellet. Har vi tur med vädret kan vi tom sitta utomhus!

Sen är det nog dags att krypa till sängs så att vi kommer upp tidigt nästa morgon. Samma hotell som natt 1.

 

Tisdagen den 9 september

Efter frukost beger vi oss till HERMANN SPIELWAREN i Coburg, som vi besöker för andra gången, och får lära oss lite om företagets historia och se tilllverkningen av dessa berömda samlarbjörnar. De har också lovat att vi ska få tillfälle att handla och de kommer helt säkert att ge oss något bra erbjudande.

Efter lunch besöker vi LESCH i Rödental, känt för bla tillverkning av dock och nalleögon av glas. De har också Europaförsäljningen på mininallar från the World of Miniatures och en hel del material för tillverkning av dockor och nallar.

På vägen söderut ligger Hirschaid och där finns TEDDY HERMANN och dem kan vi bara inte missa. De har lovat att vi får komma vilken tid vi vill och det passar oss alldeles utmärkt. Teddy Hermann har också ett litet museum i samma byggnad som fabriksbutiken.

Sedan fortsätter vi till hotel Ibis i Altstadt i Nurnberg, äter på en krog i närheten av hotellet och sammanfattar dagen och allt vi upplevt.

Den som har ork och lust - och om vädret tillåter - kan sedan ta en kvällspromenad genom stan till den vackra Önskebrunnen på Markplatz innan det är dags att sova. 

Onsdagen den 10 september

Efter frukost åker vi direkt till Donauwörth och KÄTHE KRUSE. Här har vi nu gott om tid att se tillverkningen och handla i deras show-room.

Vi hinner också med ett besök på stadens eget Käthe Kruse-museum, lunch i Käthe Kruse-rummet på Goldener Hirsch och kanske också, om vädret tillåter, en kort promenad i Käthe Kruses fotspår, då vi bla får se huset där hon bodde och lite mer av själva stan.

Vi bor på Hotel Hirsch i Heidenheim. Middag som vi kombinerar med en Steiff klubbkväll med information om nyheter för  hösten, vad som händer i företaget, får se någon film, vara med om en utlottning mm.

 

Torsdagen den 11 september

En dag tillägnad STEIFF i Giengen. Vi börjar morgonen med en genomgång av Margarete Steiffs födelsehem, ett hus som inte annars är öppet för allmänheten. Här får vi en kort historia över hennes liv och bakgrunden till det vi ska se under dagen. Tillåter vädret en promenad så tar vi en runda i Margarete Steiffs fotspår och får se hennes första verkstad, var hon gick i syskola mm.

Steiffs museum är av världsklass och vi går igenom utställningen, den antika delen med viss tillverkning och avslutar i shoppen i bottenvåningen. Steiffs "Fyndgruva" ligger numera också i anslutning till musét. Vi äter lunch på Restaurang Knopf i muséet. Framåt em när vi känner oss klara med Steiff påbörjas resan norröver och denna natt bor vi på stiliga Hotel Traube i Coburg, där vi även äter vår gemensamma middag.

 

Fredagen den 12 september

Denna dag handlar det om att komma till Berlin. Vi äter frukost på hotellet och gör antingen ett stopp på vägen, ett besök på fm eller ett besök i Berlin. Detta program är fortfarnade under arbete. Vi äter lunch längs vägen och och bor sedan i Berlin på Ibis Hotel Mitte vid Alexanderplatz. Middag äter vi ute på restaurang i närheten av hotellet.

 

Lördagen  den 13 september

Vi måste iväg ganska tidigt till Mukran men hinner ändå med en mindre tur i Berlin med sightseeing.

Innan vi går på färjan från Mukran till Trelleborg får vi tid att besöka Border Shop med allt vad de har att erbjuda av viner och annat.

Ombord äter vi en Östersjöbuffet och sedan har vi inte så långt från Trelleborg tillbaka till Malmö.

Ankomst Trelleborg ca 20.15 och Malmö ca 21.00 .

Teknisk arrangör: Vens Lilja

Med reservation för vissa ändringar.

MAILA eller RING oss för KOMPLETT PROGRAM, PRISER mm.

Denna bild visar ett besök hos Sköldpaddsfabriken - Schildkröt.

göra nallar

Alla tycker väl om en stor härlig nalle!!!!

krama nallar