Produkter   » MÖBLER o MINIATYRER

MÖBLER o MINIATYRER

De flesta dockhusmöbler idag tillverkas i Kina och eftersom den svenska marknaden är så pass liten så får vi oftast hålla till godo med amerikanska eller engelska modeller, så det är glädjande att vi även kan få en del möbler i skandinavisk stil, bl a våra svensktillverkade möbler under nästa rubrik.

Den internationella dockhusskalan är 1:12, vilken ska välja om man vill ha lättare att hitta passande möbler och miniatyrer eller kanske köpa något utomlands under semestern.

Tyskland och Sverige har många gånger använt skala 1:10 eftersom det baseras på metersystemet, men det blir gärna lite klumpigare även om det ofta är väldigt fint. Bla Bodo Hennig/Nic tillverkas i 1:10.

Lundby använder den minsta skalan - 1:18. De flesta nya Lundbymöbler är tillverkade av plast, men det finns även vissa undantag av trä. De gamla Lundbymöblerna däremot var alltid tillverkade av trä och dessa kan man ofta hitta ute på marknader och loppisar.

Det gäller att välja storlek - för möblerna passar inte alls ihop även om man i gamla hus hade en blandning av stort och smått och inte alls brydde sig om skalor på samma sätt som vi gör idag.