LITE MER OM NALLAR

 

PÅ DENNA SIDA KOMMER VI ATT GE ALLMÄN INFORMATION OM NALLAR. Nyheter om vad vi får hem mm hittar ni i bloggen.

En ARCTOFIL  är en nallesamlare, en som älskar nallar. en teddybjörnsfantast. ARCTO = björn och FILI = är att älska och tycka om. Och nog är vi många arctofiler alltid!

Den internationella nalledagen firas varje år den 27 oktober, framför allt i USA och England, men numera också på flera ställen i Sverige. Nordens bibliotek har firat dagen sedan 1998 med bla nalleutställningar, föredrag och sagoläsning. Att man valt just den 27 oktober beror på att detta var president Thedore (Teddy) Roosevelts födelsedatum! Du kan läsa mer om Teddy Roosevelt under Steiff.

Hittar ni nallar på nätet som ni är intresserade av så kontakta oss gärna så tar vi hem det ni vill ha - naturligtvis med reservation för slutförsäljning pga små upplagor.

Vi arbetar som agent åt Steiff, Teddy Hermann och Zwergnase, men vi kan givetvis ta hem från alla leverantörer. Klubbmedlemmar i Steiffs och  Teddy Hermanns klubbar har 10% rabatt på varor ur resp katalog. Detta kan dock inte kombineras med andra rabatter, fraktfritt eller på fasta priser på klubbjörnarna. Den som vill bli medlem  i Steiffs eller Teddy Hermanns klubbar kan göra det genom att kontakta oss!

Genom våra många besök på Leksaksmässan i Nurnberg så känner vi flertalet leverantörer och tillverkare av exklusiva/unika nallar och kan därför ofta få hem en eller kanske t o m ett par ex av nallar i små upplagor.

I lager har vi nallar från följande tillverkare: Steiff * Teddy Hermann * Steiner * Hermann Spielwaren * Clemens * Russ * Hildegard Gunzel * Ruth Treffeisen * Schildkröt * EDUCA * Käthe Kruse * GOGI-bear * Martin * Okidoki * Grisly * Ganz * Merrythought * Annette Rauch * World of Miniature Bear * Katrin Muller * Caco * Manhattan Toy Co * Tails and Tales * Charlie Bears * Jellycat * Hansa mfl.

Vi har också en hel del tillbehör till nallar såsom kläder, glasögon mm.

2011 firade NALLEMÄSSAN 20-årsjubileum och 2012 blev sista mässan vi anordnade i Kronprinsenhallen i Malmö. Ett varmt tack till alla utställare och besökare som troget återkommit år efter år!!!

Sedan 2013 fortsätter mässan, men nu i Kosta Folkets Hus. Vi överväldigades av responsen då mässan flyttade, 2014 hade vi ca 600 besökare från stora delar av Sverige, från Norge och Danmark. Många engagerade sig och hjälpte till på mässan och den kommer att fortsätta i samma anda. Och som vanligt blir det klubbträff för medlemmar i Steiff-klubben kvällen före mässan.

Nu har beslut tagits - och det har inte varit helt lätt - att anordna SISTA NALLEMÄSSAN - med ett 30-årsjubileum, men det måste vänta tills pandemin är över.