KURSER

Rödmarkerade är på gång:

HÄR KAN NI LÄSA OM KOMMANDE KURSER:

PYSSELKVÄLLAR

NALLEKURS 

GLOREXKURS/DOCKKURS

TITTSKÅP

MINIATYRKURS 

BLOMTILLVERNING

SMYCKESKURS

  

 FÖR  ALLA KURSER GÄLLER - anmälan till Margarethas Dockskåp 040-916820, 0709-287769 eller margaretha@margarethasdockskap.se                     VÄLKOMMEN TILL EN TREVLIG DAG/KVÄLL! 

 

SMYCKE-KURS

MARY SYCH, glas- och smyckedesigner, kommer på besök till Kosta så vi beslutade anordna en kurs. Mary jobbar delvis som lärare i glas (ej glasblåsning) och har ställt ut på många utställningar och gallerier i Tyskland. Hon jobbar mycket med smycken och gör sina egna glaspärlor.

Nu gör vi en kurs där vi bla återanvänder gamla smycken - trasiga halsband kan tex med hjälp av nya delar bli ett nytt halsband, ett armband eller örhängen. Allt kan användas. Vi har alla grunddelar som behövs som trådar, lås mm samt massor av pärlor och annat.

Välkommen till en trevlig dag i Kosta Folkets Hus den 28 mars kl 10.00-17.00 ca. I priset 350:- ingår material utöver det ni ev har med, fika för- och em.

Anmäl er via mail eller ring Margaretha 0709-287769. 

 

 PYSSELKVÄLLAR

Vi arrangerar PYSSELKVÄLLAR - vi träffas och har trevligt och samtidigt hittar på något att sysselsätta oss med: det kan vara tillverkning av miniatyrer, ullfiltning i stort och smått, kort, smycken mm. Vi kommer att lägga upp ett program så att vi både hinner pyssla och umgås.

Vi börjar senast kl 17.00/18.00 och slutar ca kl 20.00/21.00. Kostnad inkl fika och visst material 200:-.              5 - max 10 deltagare. Samla ihop ett gäng och boka en kväll hos oss.

 

NALLEKURS

 

Nallekurs, med en av de bästa som kursledare, Gitte Thorsen, designer och nallekonstnär från Danmark.

Vi börjar kl 17.00 på fredagen och slutar senast kl 12.00 på söndagen - totalt arbetar vi 15 timmar under helgen. Vi handsyr en underbart söt liten nalle, naturligtvis designad av Gitte, och när vi går hem på söndagen har vi fått tips och idéer, en ny kunskap, kanske en ny hobby och en härlig liten nalle.

I kursen ingår kursledare Gitte, mönster och material samt lån av specialverktyg, fika och kvällsmat fredag  -  1250:-

Minimiantal 6 deltagare, max 10 deltagare.

 

 

 
 
 

 

MINIATYRKURS: tillverkning blommor

 

Vi återkommer med datum när vi planerat ny kurs!

Sylvia Karlsson har lovat komma till oss och hålla en minikurs i blomstertillverkning. Hon kommer att förbereda kräppappret, som ska målas och måste torka, så att ni genast kan sätta igång med tillverkningen av dessa underbart fina pioner (enligt bilden).

Som extra bonus kommer du också att få lära dig göra kannan på bilden, som blir extra fin att sätta sina blommor i.

Kursavgift : 200:- men då ingår både material och fika. Max 10 deltagare.

Och som extra bonus får du 10% på allt du handlar denna kväll.

blommor

 

KURS GLOREXDOCKOR

 

Sy en Schweizisk tygdocka med kläder samt en miniquilt

Samla ihop ett gäng och boka en kurs hos oss. 4 - 10 deltagare. Vi bestämmer gemensamt vilken docka ni ska göra - pojke, flicka, ängel eller tomtar.

Eller delta i den kurs vi nu har bokat in:

PLATS:

Gör din egen tygdocka enl en Schweizisk modell som kom på 80-talet, där man med hjälp av en ansiktsmask av plast gör en charmig tygdocka, pojke eller flicka, tomtemor eller tomtefar.

Du kan välja mellan flera olika masker till en 50 cm hög docka. Ansiktet kläs med tyg som sedan målas, kroppen sys av tjock trikå och fylls med syntetvadd, handskenor gör att dockan kan gripa och benskenor att dockan kan stå eller sitta. Målning och peruker gör att samma dockmodell kan se helt olika ut.

Tillbehör som peruker, skor, strumpor mm kan köpas separat.

Tyg och mönster skickas till deltagarna, så att kroppen kan sys innan kursstart, så att alla ska hinna få med sig en färdig docka hem vid kursens slut.

Kursavgift . Fika fm och em ingår. Materialkostnad till dockan tillkommer.

VÄLKOMMEN TILL EN TREVLIG DOCKDAG!

 dockor

dockor

dockor

 

Vi gör TITTSKÅP i valfri modell

 

Samla ihop ett gäng och gör ett tittskåp. Storlek och inredning bestämmer ni själva. Vi hjälper till med tapetsering, komposition och idéer. Boka en grupp på 4-10 deltagare.

 

DELTA EN gång eller ALLA gånger - deltar du alla kvällarna kan du göra ett större skåp och dessutom en del egna miniatyrer

Under en kurs hinner vi med att tapetsera och inreda ett fint tittskåp - du väljer ett tema och vi hjälper till med att plocka fram material såsom tapeter, möbler och miniatyrer och kommer med idéer till hur man på ett enkelt sätt kan åstadkomma ett tilltalande och uppskattat tittskåp. Kanske du behöver en present till en skolstart eller examen, något som syftar på ett speciellt yrke eller en hobby - det finns hur många möjligheter som helst.

Vill du så kan du också ta med något gammalt du vill bevara och göra ett tittskåp av det - tex en gammal leksak, ett par barnskor, smycken osv.

Kursavgift 130:- och fika ingår, men själva skåpet och miniatyrerna tillkommer. Materialkostnaden beror på skåpets storlek och hur man väljer att inreda, men det går att göra fina skåp med enkla medel.

Exempel på skåp i olika svårighetsgrad och till helt olika kostnader:

titthål

titthål