FÖREDRAG

Margarethas Dockskåps specialområde är NALLAR och DOCKOR vi har dagligen sedan 1982 sysslat med dessa ting och naturligtvis under tiden lärt oss en hel.

Vi har varit ute i föreningar och i butiker runt om i landet och berättat om verksamheten och om nallens och/eller dockans historia.

Berättelsen om Margarete Steiff, denna kvinna som fick polio redan vid 1 1/2 års ålder, och ändå genom sin styrka och livslust skapade ett företag som blev världskänt, bara detta är en fantastisk historia. Detta kan berättas med hjälp av nallar - hur såg de ut från början och hur ser de ut nu.

Vidare finns det mängder av annan spännande information - vilken är tex den dyraste nallen som sålts, hur såg den ut och varför blev den så dyr? Vem är det egentligen som samlar på nallar? Vad är en arctofil?

Och dockans historia är också intressant och mycket, mycket längre än nallens. De första vaxdockorna, porslinsdockorna, celluloiddockorna, vinyldockorna har varsin historia. Vad är egentligen en sköldpaddsdocka? Käthe Kruse, vem var det? Fanns det svenska tillverkare?

Det finns mycket att berätta, så om ni har intresse av ett föredrag - kontakta Margaretha!!!!

Här med 125 Karat Teddy Bear - en av världens dyraste björnar - på nallemässan 2006.

Föredrag

BESÖK

Ni är hjärtligt välkomna att besöka oss här i Dockskåpet. Vi har inte världens största utrymme precis, men ändå plats för 15-20 besökare på en och samma gång.

Vi kan på plats berätta en kortare version om nallens eller dockans historia och samtidigt har ni möjlighet att se vad vi har mer i butiken och kanske också passa på att handla något till er själva eller en present. Ta gärna med din docka eller nalle, kanske den behöver tas om hand, få nya skor eller kläder eller något annat tillbehör.